Oracle Cloud Day 2015 İstanbul

yazar:

kategori:

19 Kasım Perşembe Günü Oracle Cloud Day 2015 Lütfü Kırdar Kongre Merkezinde yapıldı. Etkinlik her zamanki gibi yine Türkiye’de Oracle ürünleri ile çalışan profesyonelleri bir araya getirerek güzel bir paylaşım ortamı oluşmasına olanak sağladı. TROUG olarak bu yılda bize ayrılmış olan salonda yoğun katılımın olduğu ve teknik içeriği doyurucu olan sunumlar gerçekleştirdik.

zek

TROUG’a ayrılmış olan salonda açılışı TROUG Yönetim Kurulu başkanı Zekeriya Beşiroğlu “Big Data and Big Picture” başlıklı sunumu ile yaptı. Bu sunum ile Zekeriya günümüz veri trendlerini güzel ve etkili bir şekilde salonu dolduran meraklı dinleyici topluluğuna aktardı. Big data konseptinde yapılabilecek çalışmalar hakkında oldukça bilgilendirici bir sunumdu.

emrah

Ardından Emrah Mete, “Oracle 12c SQL New Features” başlıklı sunumu yaptı. Oracle’ın 12c sürümü ile beraber gelen faydalı özelliklerin anlatıldığı sunuma ilgi hayli yüksek oldu.

ozgurerkan

Salondaki üçüncü oturumu TROUG yönetim ekibinden Erkan Ülgey ve Özgür Umut Vurgun arkadaşlarımız yaptı. “Oracle Database Appliance ile Cloud Entegrasyonu” başlıklı sunum teknik açıdan oldukça doyurucuydu.

TROUG salonundaki bir sonraki sunum Turkcell’den Başar Gülcü tarafından yapıldı. “Telco Big Data & Data Monetization” başlıklı sunumu ile Başar oldukça güzel bir use case’i dinleyicilere aktardı.

orhan

Günün son sunumunu TROUG yönetiminden Mehmet Eser ve Orhan Eripek arkadaşlarımız yaptı. “Oracle Enterprise Manager Cloud Control 12c” başlıklı sunumları DBA’ler için yeni gelişmeleri barındıran oldukça güzel ve teknik bir sunumdu. Özellikle mobil uygulama ile Enterprise Manager üzerinde yapılabilecek işlemlerin anlatılması oldukça ilgi çekiciydi.

Bu yılda çok başarılı ve güzel bir etkinliği geride bıraktık. Umarım tüm katılımcılar için çok faydalı oturumlar olmuştur. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkürler. Bir başka etkinlikte tekrardan birlikte olma dileğiyle.