Exadata SIG Meeting 2016

3 Haziran sabahı toplanan Oracle tutukunları ile Exadata Özelinde Bilginç Akademide buluştuk. Kayıttan daha fazla kişinin gelmesi bizim için şaşırtıcı oldu. İlk sunumu Türkcell den Ferhat yaptı.
Sunumunda exadata nın ilk kullanıcılarından olmanın verdiği rahatlık ve tecrübe gözlemlenmekteydi. Büyük hacimli verilerde kullandıkları exadata üzerindeki sıkıştırma yöntemleri, aynı anda başlayan jobların sistemi hang etmemesi için geliştirdikleri yöntemler konusunda ilgi çekiçi çözümlerini bizimle paylaştı. Ayrıca exadata nın sınırlarını zorlayacak şekilde nasıl bir guard kurulumu yaptıklarından da bahsetti.
İkinci sunumu Oracle Advance Custormer Support (ACS) ekibinden Koray yaptı. Koray exadata nın uçtan uca upgradei konusunda bilgisini ve tecrübesini bizimle paylaştı. Cell-DB Node-Switch-Oracle Software Upgradelerinin neler olduğu, neleri kapsadığından bahsetti. Öncesinde yapılan hazırlıklardan ve bu hazırlıklarda kullanılan komutları paylaştı. Upgrade sürecinde özellikle dikkat edilmesi gereken noktalara değindi. Başından geçen ilginç olayları da paylaştı. Upgrade öncesinde severity-1 SR açılmasının öneminden bahsetti.
Yapıkredi bankasından Cihan arkadaşımız resource manager in exadata üzerindeki uygulaması üzerine sunumunu paylaştı. Veritabanı üzerinde resource manager ın planlaının nasıl uygulanması gerektiği ve bu konudaki tecrübelerini paylaştı. Complex Planların ne zamanlar ihtiyaç duyacağımızı ve bunların nasıl kullanılacağından da bahsetti. Sunumda Resource manager in sadece veritabanları içinde değil aynı zamanda exadata içinde I/O kaynaklarında nasıl kullanılabileceğinden de bahsetti.
En son sunum öncesi öğlen yemeği arası verdik. 3 saat sunuma doymuş dinleyicilerimizi dinlendirmiş olduk.
Kapanış sunumun Zirat Teknoloji den Mehmet yaptı. Exadata nın online sistemlerde kullanımının faydalarınıdan bahsetti. Flashcache in online sistemler için olan önemini ve bu kaynağın monitor edilmesi ve kullanının nasıl sınırlandırılacağından bahsetti. Ayrıca oltp sistemler için gerekli olan tutarlı response zamanının ihtiyacının gereğine değindi. flash log, I/O latency capping gibi özelliklerle rsponse zamanlarının nasıl tutarlı şekilde garanti altına alındığından bahsetti.
Sunumlar dışında aralarda ve sunum sonlarında karşılıklı fikir alışverişi ve çözüm arayışları ile geçmesi de güzel oldu.
Troug ailesi olarak daha nice güzel etkinliklerde buluşmak üzere.
Merhaba,
Bu güzel programa Ankara’da çalıştığım için gelemeyeceğim. Benim gibi gelemeyenler ama programları takip etmek isteyenler için videolarını paylaşmanız, youtube gibi kanallarda yayınlamanız mümkün müdür?
Belki de yayınlayacaksınızdır zaten.
Merhaba,
Video çekmediğimiz için paylaşımda bulunamıyoruz. Şöyle bir fikir var. Gelecek sene Exadata SIG ini oradaki arkadaşların yardımı ile Ankara’da yapabiliriz. Biz de misafir dinleyici olarak katılırız. Sizin orada da çok fazla exadata kullanan müşteri var sonuçta.