Oracle e-Business Suite SIG Etkinliği 2013
TROUG olarak bu yıl ikincisini yaptığımız e-Business Suite Özel İlgi Grubu etkinliği, yüksek katılım ve güzel sunumlar ile başarılı bir şekilde gerçekleşti. Yine Pera Müzesi’nde yaptığımız etkinlikde bu yıl birçok farklı firmadan konuşmacı arkadaşlarımız yer aldı.
Hepside teknik ve/veya fonksiyonel tarafda, işin içinde olan konuşmacı arkadaşlarımızın, bu etkinlik için özel olarak yaptıkları hazırlıkları neticesinde çok renkli ve geniş yelpazeli içeriğe sahip bir gün geçirdik. Günün ilk yarısı daha ziyade teknik içerikli, DB Admin ve Developer arkadaşlara daha sıcak dururken, ikinci yarısında da fonksiyonel ve güncel meselelere değinen sunumlar oldu. Tarık Akın’ın sunucu mimarileri ile ilgili sunumu oldukça ilgi görürken, Mehmet Milci’nin pl/sql tabanlı web servis çözümüde katılımcılar için bir başka pratik kazanım oldu. Bizim için Hollanda’dan gelen Weeb Cnossen’in anlattığı Saas Platformu ve Cihat Kara’nın anlattığı UC4, e-Business Suite dünyası içinde hayatımızı kolaylaştıran ne gibi yardımcı araçlar bulabileceğimiz konusunda ufkumuzu açtı.
Üretim alanındaki geniş deneyimini yansıttığı sunumu ile Yavuz Selim Kılınç ve üretimle kalitenin nasıl birlikte götürülebileceğini anlattığı sunumu ile Gökhan Yavuzer günümüze değer katan arkadaşlarımız oldu. Son zamanların Finans ve İdari meseleleri içinde en popüler konularından olan TFRS’yi e-Business Suite uyarlaması ile bizlerle paylaşan Burcu Karayazgan, e-Business Suite için belkide en kapsamlı Bordro uygulamalarından birisini bizimle paylaşan Derya Gökmenler İçöz ve e-Business Suite dünyasının yükselen değerlerinden GRCC, Kurumsal Risk ve Uyumluluk Kontrolü konusundaki deneyimlerini bizimle paylaşan Ebru Şimşek günün diğer konuşmacılarıydı.
Ayrıca bu etkinlikde ilk defa bir forum kısmı yapmayı denedik. Etkinliğe katılımcı olarak gelen arkadaşlarımızın da söylemek istediklerini dinlemek, ortak noktaları görebilmek ve bir iletişim platformu kurmak için bir adım atmak istedik. Hem etkinlik sırasında hem de sonrasında bu adıma çok olumlu tepkiler geldi. Gelecek etkinliklerde bu alanda daha fazla birşeyler yapmaya çalışacağız 🙂
Bir de etkinliğe katılamayan Ahmet Antem ve R12′de Maliyet Lokalizasyonu konusu vardı ki, bu konu için aşka şehirlerden gelen katılımcılarımız vardı. Bu sunum dahil olmak üzere, etkinlik programına ve yapılan sunumların pdf halindeki dosyalarına aşağıdaki listelerden ulaşabilirsiniz. Hem bu içerikler hem de diğer konular ile ilgili bizimle iletişime geçebilirsiniz. Linked grubumuza katılmak için bu linke tıklayın.
Bu yıl da Kıraça’nın ana sponsorluğunda gerçekleşen etkinlik’de, Pera Müzesi’nin atmosferi, etkinlik içindeki Valdes sergisi ve müze gezisinin etkinliğe kattığı farklılık, bu sayede teknoloji ile sanatı bir arada yaşamamızı sağladığı için Kıraça’ya teşekkür ediyoruz. Tabi diğer kıymetli sponsorlarımız DataServ, Panaya ve 2MYazılım’ı da unutmamak lazım.